Nieuw PostNL pakkettensorteercentrum in Almere

Nieuw PostNL pakkettensorteercentrum in Almere
06-05-2019 13:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ALMERE - PostNL neemt zijn drieëntwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. Vanuit dit nieuwe en duurzame pand van 6.500 m2 in Almere worden dagelijks gemiddeld zo’n 30.000 pakketten bezorgd. Een deel daarvan wordt vanaf de zomer volledig uitstootvrij bezorgd met ongeveer dertig splinternieuwe elektrische bestelbussen. In 2018 bezorgde PostNL 251 miljoen pakketten.

Om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces voor Nederland en België optimaal te kunnen inrichten opent PostNL dit jaar drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland. Almere is de eerste opening van dit jaar, in het najaar volgen openingen in Dordrecht en Tilburg. Naast het openen van deze nieuwe locaties is PostNL druk doende om extra pakketbezorgers aan te nemen om de groei bij Pakketten op te vangen.

Duurzaam gebouw

Het nieuwe sorteercentrum in Almere heeft het BREEAM-certificaat Outstanding, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmteterugwininstallaties en LED-verlichting). De zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie.

Een deel van de pakketten uit dit duurzame sorteercentrum wordt vanaf de zomer volledig uitstootvrij bezorgd met een van de dertig nieuwe elektrische bestelbussen. Het pand is speciaal daarvoor voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen. PostNL streeft naar geheel CO₂-vrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025 en een emissieloze last mile in heel de Benelux in 2030.

nieuwe PostNL-locatie in Almere maakt onderdeel uit van een netwerk dat uit in totaal 23 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België bestaat. Vanuit deze locaties gaan de pakketbezorgers op weg om zeven dagen per week overal in Nederland en België pakketten te bezorgen. De locatie in Almere biedt werkgelegenheid aan ongeveer 400 mensen in de regio en vanuit hier worden pakketten bezorgd in de regio Almere, 't Gooi en Lelystad.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL: “Met de opening van dit pakkettensorteercentrum in Almere spelen we in op de groei van e-commerce en investeren wij in de optimalisering van onze pakketten- en logistieke infrastructuur. In 2019 voegen we wederom drie duurzame locaties aan ons netwerk toe en we werven nieuwe pakketbezorgers. Het is prachtig dat we in Almere dit jaar zo’n dertig elektrische bestelbussen aan onze duurzame vloot kunnen toevoegen. Daarmee rijden er straks ruim vijftig elektrische PostNL-pakketbussen rond in Nederland en we blijven stappen zetten om steeds meer pakketten emissieloos te bezorgen.”

Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling: “PostNL levert een wezenlijke bijdrage aan onze werkgelegenheid en is een welkome speler in onze logistieke bedrijvigheid. Niet voor niets is ons bedrijventerrein Stichtsekant een onderdeel van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde. Wij wensen PostNL en alle medewerkers veel succes en werkplezier in onze stad.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,443

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden