Volvo introduceert nieuwe nog ruimere XXL-cabine

Volvo introduceert nieuwe nog ruimere XXL-cabine
06-05-2019 11:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GÖTEBORG - Een veel groter en comfortabeler bed en 100 liter meer ruimte ten opzichte van de vorige XXL-cabine. Dat is het resultaat van de niuewe versie van de XXL-cabine die Volvo lanceert.

Door de achterwand 25 cm verder naar achteren te verplaatsen en te versterken met extra C-stijlen, heeft Volvo Trucks 600 liter extra inhoud toegevoegd aan de nieuwe XXL-cabine, zonder afbreuk te doen aan de zware veiligheidseisen, ten opzichte van de gewone FH cabine. De nieuwe cabine weegt slechts 145 kilo meer dan de bestaande XL-cabine.

Het nieuwe bed wordt nu 25 cm breder en 13 cm langer dan zijn voorganger. Daarnaast is het bed in hoogte verstelbaar.

Dit is de ruimste en comfortabelste cabine ooit, meldt Volvo. "Het geeft chauffeurs die meerdere nachten van huis zijn de mogelijkheid om meer persoonlijke bezittingen mee te nemen en ook echt een goede nachtrust te krijgen. Dit is belangrijk omdat een uitgeruste chauffeur een productieve en veilige chauffeurs is", zegt Johan Selvén, verkoopmanager voor Volvo Trucks Market Sweden.

De opbergvakken onder het bed krijgen elk 50 liter extra oppervlak. De compartimenten zijn gemakkelijk bereikbaar zowel binnen als buiten de cabine.

De nieuwe XXL-cabine is te bestellen vanaf week 11 van 2019, in eerste instantie voor trekker met asconfiguratie 6x2 en 6x4.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden