Nederlandse vrachtwagenchauffeur aangehouden op verzoek van Frankrijk

Nederlandse vrachtwagenchauffeur aangehouden op verzoek van Frankrijk
06-05-2019 11:26 | Criminaliteit | auteur Redactie

DRIEBERGEN/ZEVENBERGSCHEN HOEK - De politie heeft zondag 5 mei langs de A16 bij Zevenbergschen Hoek op verzoek van de Franse autoriteiten een 69-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man moet in Frankrijk nog een celstraf van zes jaar uitzitten.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden omstreeks 21.30 uur op verzorgingsplaats Den Hoek een vrachtwagen. Bij de controle van personalia van de chauffeur in de politiesystemen bleek dat de man ter overlevering  aan de Franse autoriteiten gesignaleerd stond.

De Rotterdammer was in 2017 veroordeeld tot een straf van zes jaar voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van verdovende middelen. De chauffeur werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Breda.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden