Passagiersvliegtuig in brand op vliegveld Moskou: ruim 40 doden

Passagiersvliegtuig in brand op vliegveld Moskou: ruim 40 doden [+video's]
05-05-2019 18:45 | Buitenland | auteur Redactie | ANP

MOSKOU - [update 23:22 uur] Een brandend toestel van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot heeft een noodlanding gemaakt in Moskou.

Het dodental door de vliegramp op de internationale luchthaven van Moskou is door de Russische onderzoeksraad bijgesteld tot 41. Aanvankelijk waren de autoriteiten uitgegaan van dertien doden. Zeker tien mensen raakten gewond.

Het toestel, een Sukhoi Superjet-100 van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot, keerde een half uur na vertrek vanwege technische problemen terug naar Moskou om een noodlanding te maken. Het vliegtuig was met 78 passagiers en bemanningsleden onderweg naar Moermansk. De oorzaak is nog onbekend.

Zeker is dat 37 mensen de ramp hebben overleefd. Volgens de autoriteiten zaten de meeste doden in het staartstuk. Getuigen meldden dat er al vlammen uit de staart van het vliegtuig kwamen tijdens de landing. Direct na de landing ontstond er een enorme vuurbal.

Russische media spreken van kortsluiting in het elektrische circuit aan boord en brand in een van de motoren. 

Een deel van de passagiers wisten op eigen gelegenheid uit het vliegtuig te komen. Op sociale media zijn beelden te zien van passagiers die via glijbanen bij de voordeuren het vliegtuig verlaten. Het kan volgens de autoriteiten nog maanden duren eer de daadwerkelijk oorzaak is gevonden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden