Catalina vliegtuig neemt afscheid op 5 mei

Catalina vliegtuig neemt afscheid op 5 mei
05-05-2019 10:02 | Algemeen | auteur ANP

LELYSTAD - Het laatste Catalina watervliegtuig dat nog af en toe boven Nederland vloog, neemt tijdens Bevrijdingsdag definitief afscheid van ons land.

Het toestel vliegt in twee vluchten een route over een aantal plaatsen die door de Tweede Wereldoorlog een bijzondere betekenis hebben gekregen. De eerste vlucht gaat vanuit Lelystad over Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Wageningen en Arnhem en vertrekt om 11.30 uur. De tweede vlucht gaat om 13.30 uur en gaat via Enkhuizen en Den Oever naar Texel, via de marinebasis in Den Helder en het vroegere marinevliegkamp De Kooy terug naar Lelystad.

Op 29 mei maakt het vliegtuig de oversteek naar de Verenigde Staten waar het wordt opgenomen in de collectie van het vliegend museum van de Collings Foundation in Boston. Tot die tijd gaat de vliegboot de hangar in om het gereed te maken voor vertrek.

De Amerikanen hebben het toestel gekocht van de stichting die het de afgelopen jaren exploiteerde. Erfgoedvereniging Bond Heemschut heeft geprobeerd het in Nederland te houden, maar vond geen geldschieters.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden