Transport Online - Dekker: berichten moordzaak Lelystad verontrustend

 


Dekker: berichten moordzaak Lelystad verontrustend

Dekker: berichten moordzaak Lelystad verontrustend
02-05-2019 19:59 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) noemt de berichten over de moord op een 72-jarige man in Lelystad "verontrustend. Volgens De Telegraaf is een voormalige en een huidige tbs-patiënt opgepakt in verband met de moord.

"Ik begrijp heel goed dat dit vragen oproept. Het is belangrijk dat nu eerst goed wordt uitgezocht wat hier precies is gebeurd", schrijft hij aan de Kamer.

De bewindsman kan verder weinig zeggen over de zaak omdat het strafrechtelijke onderzoek in volle gang is. "Ik volg het op de voet en we zoeken tot op de bodem uit wat er is gebeurd. Dat is belangrijk voor de nabestaanden en voor de samenleving", twitterde Dekker.

De man werd zondag dood aangetroffen in zijn woning. De politie vermoedt dat hij in het weekend van 19 tot 21 april om het leven is gebracht. Twee mannen van 48 en 35 jaar uit Almere zitten vast in verband met betrokkenheid bij de moord. De oudste zou een oud-tbs'er zijn, de tweede zou een tbs'er zijn die met proefverlof was, aldus de krant.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden