Transport Online - Openbaar vervoer staat stil tijdens Dodenherdenking

Openbaar vervoer staat stil tijdens Dodenherdenking

Openbaar vervoer staat stil tijdens Dodenherdenking
02-05-2019 17:03 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Tijdens de Nationale Dodenherdenking zaterdag om 20.00 uur staat het openbaar vervoer in Nederland twee minuten stil. Vervoersbedrijven zoals NS, HTM en Arriva laten hun chauffeurs de voertuigen tijdens de herdenking stilzetten om reizigers de gelegenheid te geven oorlogsslachtoffers te herdenken.

"Zoals gebruikelijk vragen we onze bestuurders om acht uur twee minuten stilte in acht te nemen. Even voor die tijd zetten ze de bus op een veilige locatie, uiteraard niet plompverloren op een kruispunt'', laat een woordvoerster van HTM weten.

De NS laat eveneens de voertuigen stilstaan en organiseert herdenkingsbijeenkomsten op stations in Alkmaar, Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal, Den Haag Centraal, Haarlem, Nijmegen en op Utrecht Centraal. Een dag eerder, op vrijdag 3 mei, houdt NS de jaarlijkse herdenking bij het Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel. Medewerkers en gepensioneerden van NS en ProRail herdenken de 477 medewerkers die bij het uitoefenen van hun werk tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen.

In verband met de bevrijdingsfestivals laat de NS op 5 mei overigens op diverse trajecten meer en langere treinen rijden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions