Clicky

 
Transport Online - Voorwaardelijke straf voor terreurdreiging NS

Voorwaardelijke straf voor terreurdreiging NS

Voorwaardelijke straf voor terreurdreiging NS
02-05-2019 16:59 | Algemeen | auteur ANP

GRONINGEN - Een 22-jarige man die in maart 2018 de NS dreigde met een aanslag om bitcoins af te dwingen, heeft een voorwaardelijke celstraf gekregen van drie maanden. De rechtbank in Groningen legde hem daarbij een proeftijd op van twee jaar, waarin hij aan een meldplicht moet voldoen en een ambulante behandeling moet ondergaan.

De man had in een telefonisch gesprek met de NS-klantenservice gezegd dat hij een aanslag zou plegen als het bedrijf niet binnen 48 uur 120 bitcoins, een virtuele munt, naar hem zou overmaken. Omdat de man daarna vrijwillig besloot niet met deze afpersing door te gaan, legde de rechter hem geen straf op voor een poging tot afpersing.

De rechtbank verklaarde de bedreiging met een terroristische aanslag wel strafbaar. De uitlatingen van de verdachte zijn van dien aard en onder zulke omstandigheden gedaan dat er redelijke vrees kon ontstaan dat er een terroristisch misdrijf kon worden gepleegd, aldus het vonnis. Volgens deskundigen kampt de verdachte met psychische problemen. Daarom is een behandeling nodig, menen de rechters. Het Openbaar Ministerie (OM) had dezelfde straf geëist.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden