Transport Online - FlixBus lijft rivaal Eurolines in

FlixBus lijft rivaal Eurolines in

FlixBus lijft rivaal Eurolines in
02-05-2019 11:44 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

MÜNCHEN - Langeafstandsbusbedrijf FlixBus koopt rivaal Eurolines van het Franse openbaarvervoerconcern Transdev. Wat dit betekent voor het voorbestaan van de merknaam Eurolines wordt komende maanden bekeken. De netwerken van FlixBus en Eurolines zullen in ieder geval worden samengevoegd.

FlixBus is in 2013 in Duitsland van start gegaan en rijdt momenteel in tientallen landen. Het bedrijf telt 1200 medewerkers. Eurolines bestaat al langer en is in 25 Europese landen actief, in Frankrijk ook onder de merknaam Isilines. Dat merk komt bij deze deal ook in handen van FlixBus.

Onlangs werd al bekend dat de twee met elkaar in exclusieve onderhandeling waren. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht. Bij de overgenomen bedrijven werken een kleine tweehonderd mensen. De chauffeurs en bussen van beide bedrijven zijn afkomstig van lokale vervoersondernemingen en zijn dus niet in de genoemde aantallen meegenomen. Verkopende partij Transdev is in Nederland ook wel bekend als eigenaar van Connexxion.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions