Clicky


Emirates SkyCargo vervoert historisch kolossaal Boeddhabeeld

Emirates SkyCargo vervoert historisch kolossaal Boeddhabeeld [+foto's]
01-05-2019 17:14 | Luchtvracht | auteur Redactie

AMSTERDAM - Tussen december 2018 en maart 2019 hadden bezoekers van het Museum Rietberg in Zürich, Zwitserland, de zeldzame kans een kolossaal Boeddhabeeld van meer dan 2.000 jaar oud te bewonderen. Het beeld uit het Peshawar Museum in Pakistan werd veilig naar Zürich en terug vervoerd door Emirates SkyCargo.

Emirates SkyCargo heeft alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat het 1.700 kg wegende standbeeld, dat meer dan 2 meter hoog is, veilig werd vervoerd in de laadruimte van haar widebody passagiersvliegtuig. Hier werd rekening gehouden met de beveiligingsmaatregelen die beschreven staan in de Emirates Valuable, de dienst voor het vervoeren van kostbare goederen.

Beveiligingsprocedure kostbare goederen

"Onze standaardprocedures vermelden dat kostbare goederen moeten worden vervoerd in beveiligde metalen deurcontainers. Voor een beeld van deze omvang was dit echter geen optie", zei Julius Mooney, Commercial Development Manager - Specialty Products, Emirates SkyCargo. "Voor ons was de prioriteit tweeledig, om ervoor te zorgen dat de zending met de grootste zorg werd behandeld om zo schade door impact te voorkomen en natuurlijk om de veiligheid van het onbetaalbare standbeeld te verzekeren. Uiteindelijk kwamen we op de eenvoudige oplossing om de buitenverpakking van de houten kist te beplakken met Emirates tamper-proof tape om er zo voor te zorgen dat de verzending niet zou beschadigen", voegde hij eraan toe.

Emirates SkyCargo werkte ook samen met Emirates Group Security and Transguard om een naadloze veiligheidsscreening, -verwerking en -vrijstelling van het standbeeld te garanderen. Tijdens de doorvoer op de internationale luchthaven van Dubai werd het beeld overgebracht op de oprit van het bijbehorende vliegtuig. Met gedetailleerde planning en coördinatie van het Emirates Network Control, zorgde Emirates SkyCargo ervoor dat het aankomende en vertrekkende vliegtuig in de buurt van elkaar werden geparkeerd om lange doorvoervertragingen te voorkomen. De verzending werd ook continu gemonitord door het 24/7 operationele Cargo Operations Command Centre van Emirates SkyCargo om mogelijke obstakels tijdens het transport te vermijden.

Emirates SkyCargo voerde in december 2018 de eerste etappe van het transport uit van Peshawar naar Zürich en voltooide begin 2019 de terugreis uit Zürich.

Emirates SkyCargo vervoert een verscheidenheid aan kostbare goederen, zoals waardevolle kunstwerken, historische voorwerpen en high-end consumentenproducten zoals luxe horloges en sieraden, op haar vloot bestaande uit meer dan 270 vliegtuigen. In 2018/19 vervoerde Emirates SkyCargo bijna 2.500 ton aan waardevolle producten. De vrachtvervoerder heeft kunstwerken voor musea getransporteerd in onder meer de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Emirates SkyCargo, de grootste internationale vrachtvervoerder ter wereld, verbindt cargo klanten met meer dan 160 steden over zes continenten en opereert in veel van 's werelds snelst ontwikkelende markten. De laadcapaciteit omvat de vloot van Emirates met meer dan 270 vliegtuigen, waaronder 14 vrachtvliegtuigen - 13 Boeing 777-Fs en één B747F. Emirates SkyCargo beschikt over ultramoderne vrachtfaciliteiten op haar dubbele hub-locaties, Dubai International Airport (DXB) en Dubai World Central (DWC). Vracht wordt 24/7 per vrachtwagen vervoerd tussen de twee luchthavens via een verbonden virtuele corridor.