Clicky

 
Transport Online - Extra BOA's voor handhaving parkeren op vluchtstrook bij Duitse feestdagen

Extra BOA's voor handhaving parkeren op vluchtstrook bij Duitse feestdagen

Extra BOA's voor handhaving parkeren op vluchtstrook bij Duitse feestdagen
30-04-2019 16:20 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - Tijdens Duitse feestdagen is het bij de grensovergangen altijd extra druk met vrachtwagens die Duitsland niet in mogen. Om onveilige situaties met parkerende vrachtwagens op de vluchtstrook te voorkomen, zet Rijkswaterstaat met ingang van 2019 standaard extra weginspecteurs met BOA-status in.

Gevaarlijke situaties voorkomen

Duitse feestdagen zorgen al jarenlang voor grote drukte en hinder op de Nederlandse wegen bij de grens. Veel chauffeurs wachten daar tot ze Duitsland weer in mogen rijden. Tal van maatregelen worden ingezet om parkeren op de vluchtstrook te voorkomen. Zoals borden boven en langs de weg met verwijzing naar parkeerplaatsen en het afzetten van vluchtstroken met bakens.

Parkeren op de vluchtstrook is verboden; deze moet te allen tijde worden vrijgehouden voor pechgevallen. Bovendien kunnen er zeer gevaarlijke situaties ontstaan als geparkeerde vrachtauto’s weer in beweging komen en moeten invoegen in het rijdende verkeer.

Extra weginspecteurs met BOA-status

Rijkswaterstaat gaat het probleem met parkerende truckers nog gerichter aanpakken door standaard tijdens Duitse feestdagen extra weginspecteurs met BOA-status in te zetten op de snelweg A67 (Eindhoven – Duitse grens), de snelweg A1 (Deventer – Duitse grens), de snelweg A7 (Groningen – Duitse grens) en de snelweg A37(Hoogeveen – Duitse grens). De weginspecteurs werken daarbij nauw samen met de politie. Vrachtwagenchauffeurs die er toch voor kiezen om hier op de vluchtstrook te parkeren, riskeren een boete.

Data Duitse feestdagen:

  • 1 mei: Dag van de Arbeid
  • 30 mei: Hemelvaart
  • 20 juni: Sacramentsdag
  • 3 oktober: Dag van de Duitse eenheid
  • 1 november: Allerheiligen

Houd rekening met volle parkeerplaatsen

Voor het overige verkeer dat op deze dagen richting Duitsland rijdt, geldt dat rekening moet worden gehouden met de drukte en volle parkeerplaatsen in de buurt van de grens. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden