Transport Online - North Sea Port ziet positie als multimodale haven versterkt door ombouw R4

North Sea Port ziet positie als multimodale haven versterkt door ombouw R4

North Sea Port ziet positie als multimodale haven versterkt door ombouw R4
30-04-2019 16:15 | Haven Nieuws | auteur Redactie

GENT - De Vlaamse regering is gestart met de aanbestedingsprocedure voor het ombouwen van de R4-West en R4-Oost. De ringweg rond Gent in het havengebied van North Sea Port staat hiermee een grote metamorfose te wachten.

In de komende jaren zal de R4 veiliger worden voor doorgaand en havenverkeer en een vlottere verbinding worden voor woon- en werkverkeer rondom Gent. North Sea Port vernam dit nieuws via De Werkvennootschap, die instaat voor de realisatie van de werken.

Versterking positie

Voor het havengebied betekent dit een absolute versterking in de positie als multimodale haven. De ontsluiting van het wegverkeer zal hiermee een enorme impuls krijgen. Verkeer tussen Gent en Nederland kan in de toekomst vlotter en veiliger verlopen.

Mobiliteit havengebied

Het project, R4WO, voorziet onder meer nieuwe fiets- en spoorinfrastructuur, busbanen en zet vooral in op de mobiliteit in het havengebied. De Vlaamse regering bestempelt het Gentse deel van North Sea Port dan ook als een cruciale pijler van de Vlaamse economie.

Vanaf 2020

De werkzaamheden zullen vanaf 2020 plaatsvinden. Dan zal onder meer gestart worden met de aanleg van een zogenoemde turborotonde op het Eurosilo-kruispunt dat aansluit richting de kruising E17/E40. Ook worden drie fietsknooppunten onder handen genomen.

Dit zijn de eerste, snel haalbare verbeteringen binnen het project. In de jaren daarna zal de gehele ringweg kruispunt voor kruispunt aangepakt worden. Het hele project R4WO kost zo’n 900 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,826
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions