Uitzending Powned met heimelijke opnames van ex-burgemeester Onno Hoes niet onrechtmatig

Uitzending Powned met heimelijke opnames van ex-burgemeester Onno Hoes niet onrechtmatig
30-04-2019 10:30 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Het uitzenden van de heimelijke opnames van ex-burgemeester Onno Hoes door Powned op 3 december 2014 is niet onrechtmatig. Het gerechtshof Amsterdam heeft dat dinsdag uitgesproken. De uitspraak van de rechtbank Amsterdam wordt hiermee vernietigd.

De rechtbank Amsterdam heeft in 2015 een tussenvonnis en in 2016 een eindvonnis uitgesproken. Daarin werd onder meer vastgesteld dat de opnames moesten worden verwijderd, dat het uitzenden daarvan onrechtmatig was en dat materiële en immateriële is opgelopen. Powned heeft aan het bevel dat de beelden moesten worden verwijderd voldaan. Het beroep richtte zich onder meer tegen de rechtmatigheid van opnames en uitzending.

De ex-burgemeester heeft zijn privéleven tot onderwerp van publieke aandacht en politieke beoordeling gemaakt. Dat leidt er volgens het hof toe dat zijn ontmoetingen met een jonge man tot onderdeel van het publieke debat mochten worden gemaakt. Het maken en uitzenden van heimelijke opnames maakt op indringende wijze inbreuk op het privéleven. De journalistieke vrijheid van meningsuiting in een politieke kwestie weegt hier echter zwaarder. Daarbij weegt mee dat de opnames zijn gemaakt in publiek toegankelijke ruimten, aldus de rechtbank.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden