Transport Online - Boeing maakt voortgang met update 737 MAX

Boeing maakt voortgang met update 737 MAX

Boeing maakt voortgang met update 737 MAX
29-04-2019 19:30 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

CHICAGO - Boeing maakt "gestage voortgang'' met de software-update die de 737 MAX-toestellen weer veilig moeten maken. Dat heeft topman Dennis Muilenburg gezegd tijdens de aandeelhoudersvergadering van de vliegtuigbouwer. Bovendien werkt Boeing aan extra training voor piloten die met de 737 MAX gaan vliegen.

De toestellen van dat type staan sinds half maart wereldwijd aan de grond. De reden waren twee dodelijke vliegtuigongelukken binnen enkele maanden, één in Indonesië en één in Ethiopië. Die bleken te zijn veroorzaakt door een overijverig veiligheidssysteem dat de neus naar beneden drukte vanwege een niet goed werkende sensor.

Muilenburg hield vol dat de 737 MAX veilig is en dat Boeing geen loopje heeft genomen met de veiligheidsregels. Het MCAS-veiligheidssysteem, de boosdoener bij beide ongelukken, was volgens de topman vooraf voldoende getest. Desondanks ziet Boeing mogelijkheden om dat systeem te verbeteren.

De topman liet weten niet overwogen te hebben op te stappen. "Ik ben heel erg gericht op de veiligheid. Mijn doel is om te blijven leiden op dat gebied, net als op kwaliteit en integriteit.'' Muilenburg is naast topman ook voorzitter van Boeing. Een voorstel om die twee posities te scheiden, haalde niet genoeg stemmen van aandeelhouders.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions