Transport Online - 'VS overweegt infoban bij banden 5G en Huawei'

'VS overweegt infoban bij banden 5G en Huawei'

'VS overweegt infoban bij banden 5G en Huawei'
29-04-2019 17:57 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse regering denkt erover om bepaalde inlichtingen niet meer te delen met bondgenoten die voor hun 5G-netwerk gebruikmaken van apparatuur gemaakt door het Chinese Huawei. Dat heeft een hoge functionaris van de Amerikaanse overheid gezegd tegen persbureau Reuters. Volgens hem ziet Washington hierbij geen onderscheid tussen kern- en niet-kernonderdelen van 5G-netwerken.

Ook Nederland zou hier hierdoor geraakt kunnen worden. KPN besloot vorige week om het door de Amerikanen van spionagepraktijken beschuldigde Huawei uit te sluiten van zijn 5G-kernnetwerk. Maar voor het moderniseren van andere onderdelen, zoals de zendmasten die gereed worden gemaakt voor 5G, wil het Nederlandse bedrijf wel in zee gaan met de Chinezen.

''Als andere landen toelaten dat niet-vertrouwde leveranciers hun 5G-netwerken uitbouwen, zullen we opnieuw moeten beoordelen of we wel informatie kunnen delen en of we met hen op dezelfde manier in contact kunnen blijven zoals we dat nu zijn'', zo stelde Robert Strayer. Hij is bestuurder voor cyberzaken, internationale communicatie en informatiebeleid bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions