Clicky


Eerste grensoverschrijdend transport tussen GB, Frankrijk en Nederland met e-CMR digitale vrachtbrief van de VN

Eerste grensoverschrijdend transport tussen GB, Frankrijk en Nederland met e-CMR digitale vrachtbrief van de VN
29-04-2019 16:51 | Transport | auteur Redactie

NOOTDORP - In februari en maart is een pilot project uitgevoerd in samenwerking met Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië. Hierbij waren de volgende partijen betrokken: Transport FIOLET in Frankrijk, International Road Ferry in Nederland en Brian Yeardley Continental in Groot-Brittannië. Dit onder toezicht van FNTR, FTA, TLN/Beurtvaartadres en het Britse ministerie van Vervoer.

Het transport markeert het eerste gebruik van de e-CMR van TransFollow op de route tussen Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland. De e-CMR maakt deel uit van een bredere strategie om de systemen voor handelsfacilitering te digitaliseren. Dit biedt verhoogde winstgevendheid, meer efficiëntie en betere zichtbaarheid van de toeleveringsketen en het is beter voor het milieu.

Groot-Brittannië steunt initiatieven om de administratieve lasten voor vervoerders te verminderen en erkent de voordelen van de oplossing en de voordelen op het gebied van controles.

Van papier naar digitaal

De papieren vrachtbrief is een officieel document en een contract tussen afzender, vervoerder en ontvanger. Het biedt een papieren spoor van de logistieke operatie en is normaal gesproken het enige document dat de chauffeur heeft in verhouding tot de lading die hij of zij vervoert. Met de TransFollow e-CMR kunnen verladers of vervoerders logistieke gegevens in real time elektronisch invoeren, opslaan en uitwisselen binnen hun logistieke keten.

Door de tijdige registratie en uitwisseling van logistieke gegevens krijgen gebruikers direct informatie over de vervoerde goederen, zodat alle noodzakelijke vervolgacties, zoals het initiëren van juridische processen, facturering of zelfs ongevallenbestrijdingsprocedures, sneller en tegen lagere kosten plaatsvinden.

De overstap naar deze digitale oplossing vermindert de milieu-impact van de wereldhandel door minder papier te gebruiken en gegevens te verstrekken om de logistieke keten te optimaliseren. Het minimaliseert het risico op menselijke fouten. TransFollow is een meertalige platform waardoor internationaal gebruik naadloos op elkaar aansluit.

Nieuwe mijlpalen

De pilot, gefaciliteerd door het TransFollow e-CMR platform, werd uitgevoerd in samenwerking met FNTR (Frankrijk), FTA (Groot-Brittannië), TLN/ Beurtvaartadres (Nederland) en het Department for Transport in Groot-Brittannië. Het is een belangrijke nieuwe mijlpaal voor de implementatie van e-CMR, wat bewijst dat het werkt, eenvoudig te implementeren en te gebruiken is ook voor cross channel logistiek van en naar het Groot-Brittannië.

De volgende stap is dat Groot-Brittannië het verdrag evalueert en, zodra besloten is, samen met de Verenigde Naties het e-CMR-protocol ratificeert dat eind 2019 van kracht zou kunnen worden.