Rhenus bevoorraadt offshore platform Borssele Alpha

Rhenus bevoorraadt offshore platform Borssele Alpha
29-04-2019 10:17 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BORSSELE - Vorige week stuurde Rhenus Offshore Logistics B.V. het eerste bevoorradingsschip naar het offshore platform Borssele Alpha. Rhenus verzorgt voor HSM Offshore de complete bevoorradingslogistiek tijdens de realisatie van het project Borssele. Het gaat om de levering van onder meer bouwmateriaal, gereedschap, water en voedsel.

Rhenus biedt voor het project alle benodigde logistieke services waaronder bevoorrading, overslag in de haven, inklaring en het verwijderen van afval. In de offshore basishaven in Rotterdam heeft Rhenus een eigen depot voor offshore containers voor dit project.

Nicole Sturhann, projectmanager voor Borssele Alpha bij Rhenus Offshore Logistics: "Met de DNV-2.7-gecertificeerde offshore containers in ons depot in Rotterdam kunnen wij flexibel inspelen op de projectbehoeften en de transporttijd en -kosten voor onze opdrachtgever minimaliseren.”

De offshore basis op de Rhenus Deep Sea Terminal op de Maasvlakte in Rotterdam is sinds 2018 onderdeel van het portfolio van Rhenus Offshore Logistics. De afstand en reistijd naar Nederlandse en Belgische windparken is kort.

"Met ons product Cargo Run bevoorraden we al een groot gedeelte van de Duitse offshore windparken in de Noord- en Oostzee. Dit aanbod breiden we nu ook uit in Rotterdam voor de Nederlandse en Belgische markt. Door het bundelen van bevoorradingsreizen voor meerdere projecten kunnen we kosten besparen”, aldus Hans van Hoof, Sales Manager bij Rhenus Offshore Logistics.

Windpark Borssele ontstaat in een waterdiepte van 14 tot 38 meter in de Nederlandse economische zone van de Noordzee, ongeveer 20 kilometer buiten de kust van Zeeland. Met een capaciteit van 1.400 Megawatt wordt het een van de grootste windparken in Nederland op dit moment.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden