Clicky

 
Transport Online - Henk Otten in senaat, maar niet als fractieleider

Henk Otten in senaat, maar niet als fractieleider

Henk Otten in senaat, maar niet als fractieleider
29-04-2019 10:01 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Henk Otten is niet langer de beoogd leider van de Eerste Kamerfractie van Forum voor Democratie (FVD). Wel zal hij namens de partij lid worden van de Eerste Kamer. Dat is de uitkomst van overleg met alle kandidaat-senatoren, met uitzondering van Otten zelf. Dat maakte de partij op haar website bekend.

Otten raakte afgelopen week in opspraak vanwege een betaling van zo'n 30.000 euro die hij vanuit de partijkas aan zichzelf had gedaan, in zijn ogen voor verleende diensten. Hij zag zich genoodzaakt zijn plek in het partijbestuur op te geven.

"In het licht van de gerezen vertrouwensbreuk achten wij hem op dit moment geen geschikte kandidaat voor het lijstwoordvoerderschap'', stellen de aanstaande senatoren in een verklaring, ondanks de "enorme inspanningen'' van Otten voor de partij.

Verontschuldigingen aangeboden

Baudet noemde de betaling die Otten aan zichzelf deed - en terugbetaalde toen anderen in de partij er bewust van werden - afgelopen week nog een "greep in de kas''. In de verklaring wordt nu gesproken van een "gecorrigeerde banktransactie''. Otten heeft daarvoor "oprechte verontschuldigingen aangeboden'', gaat de verklaring verder. "Nu is het zaak te werken aan herstel van het vertrouwen. Dat doen we graag met Henk als lid van onze toekomstige Eerste Kamer-fractie."

De nummer twee op de lijst, Paul Cliteur, is door de partij aangewezen om tot de installatie van FVD in de Eerste Kamer op 11 juni het woord namens de fractie te voeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions