Clicky

 
Transport Online - Massa-crash op Duitse snelweg A71 door plotselinge gladheid [+foto's]

Massa-crash op Duitse snelweg A71 door plotselinge gladheid

Massa-crash op Duitse snelweg A71 door plotselinge gladheid [+foto's]
28-04-2019 17:35 | Ongevallen | auteur ANP

SUHL - Plotselinge gladheid heeft zondagmiddag in de Duitse deelstaat Thüringen geleid tot een enorme crash op de snelweg A71 ter hoogte van Schwarza. Daarbij waren meer dan vijftig voertuigen betrokken. Een politiewoordvoerder zei tegen de Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) dat zeker 25 personen gewond zijn geraakt, van wie vier ernstig. Ze verkeren echter niet in levensgevaar. De meeste anderen liepen licht letsel op.

Het ongeluk volgde op een hevige hagelbui. De ijskorrels smolten niet meteen, maar plakten aan het wegdek vast. Dat werd in een mum van tijd spekglad. Verscheidene automobilisten verloren de macht over het stuur en knalden tegen de vangrail of tegen een andere auto. De carambolages strekten zich uit over enkele honderden meters. Ook in de tegengestelde rijrichting waren er botsingen, maar met minder schade.

Politie en brandweer rukten massaal uit, nadat alarm was geslagen wegens een ramp. Er werd onder meer een tent neergezet bij de onheilsplek om de slachtoffers meteen eerste hulp te kunnen geven. Ook waren snel enkele reddingshelikopters ter plaatse om gewonden naar een ziekenhuis te brengen. De A71 werd tussen de afslag Meiningen-Nord en Dreieck Suhl in beide richtingen afgesloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats