Transport Online - FNV: eindbod AH voor distributiewerkers mager

FNV: eindbod AH voor distributiewerkers mager

FNV: eindbod AH voor distributiewerkers mager
28-04-2019 15:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Albert Heijn heeft een eindbod gedaan met betrekking tot een nieuwe cao voor de circa 5000 distributiewerkers. FNV Handel noemt het loonbod van 5 procent over twee jaar mager, maar het komt wel tegemoet op het gebied van werkzekerheid en scholing.

Bij distributiecentra zijn veel processen de afgelopen jaren verder gemechaniseerd. "Als gevolg van de mechanisatie in de distributiecentra komen huidige functies te vervallen. Distributiewerkers die hierdoor boventallig worden, komen automatisch in aanmerking voor de nieuwe functies of worden binnen het niet-gemechaniseerde gedeelte herplaatst, aldus Özcan Colak van FNV Handel. De verlenging van de baangarantie loopt tot 31 december 2023.

Ook krijgen distributiewerkers ieder een scholingsbudget van 3000 euro en 3 extra scholingsdagen. In een verklaring wijst de bond ook specifiek op de resultaten van moederbedrijf Ahold Delhaize, die zijn opbrengsten in Nederland vorig jaar zag stijgen en de marge zag verbeteren. Dat maakt volgens de bond de loonstijging van 5 procent over twee jaar "mager''. FNV-leden kunnen tot en met donderdag 9 mei stemmen over het eindbod.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions