Clicky

 
Transport Online - Toekomst Henk Otten binnen FVD blijft in de lucht hangen

Toekomst Henk Otten binnen FVD blijft in de lucht hangen

Toekomst Henk Otten binnen FVD blijft in de lucht hangen
28-04-2019 12:22 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - De toekomst van Henk Otten binnen Forum voor Democratie blijft in de lucht hangen. Over zijn rol in de Eerste Kamer wordt eerst met andere leden van de nieuwe senaatsfractie gesproken, zei Theo Hiddema in WNL op Zondag.

Er is in elk geval "geen sprake van royement", zei het Tweede Kamerlid. De ruzie binnen FVD escaleerde vorige week nadat bekend was geworden dat Otten zonder overleg ruim 30.000 euro uit de partijkas naar zichzelf had overgemaakt.

Volgens Hiddema was het geen "greep uit de kas". Die terminologie doet Otten "geen recht". Hij is te "lichtzinnig" geweest. Otten heeft het geld teruggestort toen andere partijbestuurders bezwaar maakten.

Fractievoorzitter

Otten was de beoogde fractievoorzitter in de Eerste Kamer. Hij uitte een week geleden kritiek op partijleider Thierry Baudet. Die zou de partij onder meer te ver naar rechts sturen. Baudet werd verrast door de kritiek, maar deed er in eerste instantie vrij laconiek over.

Donderdag liep de ruzie verder op. De partij riep Otten op uit het bestuur te stappen. Zijn positie was onhoudbaar geworden "na een greep uit de kas". Later die avond liet Otten via Twitter aan de wensen van de partij te zullen voldoen. Hij repte van "karaktermoord'' door zijn mede-oprichters Baudet en Rob Rooken. Volgens Hiddema moet Otten excuses aanbieden aan Baudet voor de veroorzaakte ,,commotie".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden