Clicky

 
Transport Online - Nederlanders in rap tempo terug uit Sri Lanka

Nederlanders in rap tempo terug uit Sri Lanka

Nederlanders in rap tempo terug uit Sri Lanka
28-04-2019 12:08 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Een groot deel van de Nederlandse toeristen op Sri Lanka keert de komende dagen terug op Nederlandse bodem. Maandagavond laat wordt een tweede vlucht met ruim 290 Nederlanders aan boord terugverwacht op Schiphol. Zaterdag arriveerden de eerste 77 toeristen in Amsterdam.

Daarmee zijn alle gasten van TUI weer terug in Nederland. Aan boord van deze vlucht naar Amsterdam zullen ook reizigers van andere organisaties zitten, maar de woordvoerder van TUI kon niet aangegeven hoeveel toeristen dat zijn. De meesten keren eerder dan gepland terug van hun vakantie naar aanleiding van de aanslagen met Pasen, maar er zijn ook Nederlanders die hebben aangegeven hun vakantie te willen afmaken.

"Het terughalen van Nederlandse toeristen op Sri Lanka is opgestart op basis van het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken'', zegt de woordvoerder. "We kunnen natuurlijk niemand verplichten hun vakantie af te breken.'' Het ministerie heeft het reisadvies voor heel Sri Lanka aangescherpt naar code oranje, waarmee het adviseert alleen noodzakelijke reizen naar het Aziatische eiland te maken.

Van de individuele reizigers die in Sri Lanka verblijven, komen er zo'n 250 tot 300 in groepjes terug naar Nederland. "In de loop van deze week zijn alle Nederlandse toeristen die op eigen gelegenheid naar Sri Lanka waren afgereisd en zich bij ons hebben gemeld terug in Nederland'', aldus woordvoerder Nico Dekker van SOS International, die de terugkeer van individuele reizigers coördineert. "Een aantal van hen heeft aangegeven in Sri Lanka te willen blijven of door te reizen naar andere delen in Azië. Voor hen kunnen wij niets betekenen, dat doen ze op eigen gelegenheid.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats