Trump en Abe: import Iraanse olie stoppen

Trump en Abe: import Iraanse olie stoppen
27-04-2019 23:59 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump en de Japanse premier Shinzo Abe hebben hun gezamenlijke wens een eind te maken aan de import van Iraanse olie onderstreept tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur in Japan William Hagerty zaterdag gezegd tegen mediavertegenwoordigers.

De twee leiders zouden graag zien dat de Islamitische Republiek Iran "haar koers wijzigt en een vreedzamer pad inslaat'', aldus Hagerty. Trump en Abe spraken onder meer ook over handhaving van de sancties tegen Noord-Korea en over de productie van Japanse auto's in de VS. Trump wil daar haast mee maken. Hij liet Abe tevens weten van plan te zijn de G20 in juni in Japan bij te wonen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden