Transport Online - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de kade in Amersfoort

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de kade in Amersfoort

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de kade in Amersfoort
27-04-2019 14:06 | Binnenland | auteur ANP

AMERSFOORT - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben het bezoek van koning Willem-Alexander en zijn familie aan Amersfoort aangegrepen om actie te voeren tegen de stijgende zeespiegel.

Op de kade vlakbij de Koppelpoort, waar het gezelschap langsliep, hielden ze spandoeken op met de teksten 'The oceans are rising, so are we' en 'Welkom in Amersfoort aan zee'. De activisten droegen een zwemvest en een deel van hen dook na het passeren van de koning het water in.

Het was volgens de actievoerders een actie met een knipoog om "het Nederlandse volk wakker te spetteren" en de aandacht te vestigen op de voorziene gevolgen van de klimaatverandering. ,,Als we nu niets doen ligt Amersfoort straks aan zee", verklaarden ze.

De van origine Britse burgerlijke ongehoorzaamheidsbeweging Extinction Rebellion kwam deze week met tienduizenden mensen in vele landen in opstand. In Engeland blokkeren activisten al meer dan een week cruciale punten in de hoofdstad. Ook in Nederland waren al enkele demonstraties.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions