China pakt maker imitatie-Lego aan

China pakt maker imitatie-Lego aan
27-04-2019 14:00 | Buitenland | auteur ANP

SJANGHAI - De Chinese autoriteiten hebben een bedrijf aangepakt dat producten van Lego kopieerde. De politie arresteerde deze week vier mensen tijdens een inval bij een speelgoedproducent Lepin in de stad Shenzhen. Ook namen de autoriteiten voor ruim 26 miljoen euro aan producten in beslag.

Het concern zou speelgoed van het Deense bedrijf Lego hebben nagemaakt en in heel China hebben verkocht. "In oktober 2018 ontdekte de politie dat bouwblokken van Lepin die te koop werden aangeboden grote gelijkenissen vertoonden met die van Lego'', meldt de politie in miljoenenstad Sjanghai in een verklaring.

De bouwsteentjes van dat lokale bedrijf gaan voor veel lagere prijzen over de toonbank dan die van Lego. Ze waren zaterdag nog steeds te koop op online marktplaats Taobao. Chinese consumenten kunnen overigens ook naar echte Lego-winkels. Het Deense bedrijf opende in februari een winkel in hoofdstad Peking en heeft ook twee filialen in Sjanghai.

Buitenlandse bedrijven klagen al langer dat China niet genoeg onderneemt om intellectueel eigendom te beschermen. Producten worden er massaal nagemaakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden