Transport Online - 'Politie Sri Lanka vindt explosieven in huis'

'Politie Sri Lanka vindt explosieven in huis'

'Politie Sri Lanka vindt explosieven in huis'
26-04-2019 18:11 | Buitenland | auteur ANP

COLOMBO - De Sri Lankaanse politie heeft vrijdag in samenwerking met paramilitaire specialisten en legereenheden explosieven gevonden bij een huiszoeking in Sammanthurai, in het district Ampara in de Oostelijke Provincie. Volgens de lokale media zijn zeven personen gearresteerd.

Op beelden van de digitale zender Newsfirst is een grote hoeveelheid materiaal te zien waarmee bommen kan worden gemaakt. Ook lagen er verscheidene jerrycans met brandstof, staven gelatine-dynamiet, duizenden metalen balletjes, ontstekingsmechanismes en een drone.

Enkelen van de vele agenten houden een zwarte vlag met witte tekens omhoog, mogelijk een symbool van Islamitische Staat. Deze terreurorganisatie zit mogelijk achter het bloedbad dat tijdens Pasen werd aangericht in hotels en kerken. In totaal kwamen meer dan 250 mensen om het leven.

Uitgaansverbod

In Sainthamaruthu, iets verderop aan de kust, zijn vrijwel tezelfdertijd enkele ontploffingen gemeld. Ook werd er geschoten. Een zegsman van de politie vertelde Newsfirst dat het vuurgevecht ontstond bij een inval in een pand dat mogelijk werd gebruikt voor het fabriceren van bomgordels.

In verband met deze ontwikkelingen en zoekacties is voor heel Sri Lanka een uitgaansverbod ingesteld van 10.00 uur 's avonds (lokale tijd) tot zaterdagmorgen 4.00 uur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,816
Diesel1,493

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions