Clicky


 


Stoffelijke resten in tuin Soest zijn van vermiste kapster Miranda Zitman

Stoffelijke resten in tuin Soest zijn van vermiste kapster Miranda Zitman
26-04-2019 16:42 | Binnenland | auteur ANP

SOEST - Het forensische onderzoek naar de stoffelijke resten die op dinsdag 23 april in een tuin aan de Lange Brinkweg in Soest werden gevonden, heeft uitgewezen dat deze toebehoren aan de 52-jarige Miranda Zitman. De vrouw werd sinds 28 december vermist. Haar 56-jarige partner is vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissarisop verdenking van moord dan wel doodslag en van het wegmaken van het stoffelijk overschot van de vrouw. De rechtbank communiceert later vandaag over de uitkomst van deze voorgeleiding, meldt het Openbaar Ministerie.

De man meldde zich dinsdag 23 april met informatie over haar vermissing. Dit was aanleiding voor forensisch onderzoek in de woning en tuin. Er zijn stoffelijke resten gevonden, die naar het NFI zijn gestuurd voor onderzoek. Op basis van DNA-onderzoek is nu vast komen te staan dat de stoffelijke resten toebehoren aan de vermiste vrouw uit Soest.

De stoffelijke resten die in de tuin werden gevonden, betroffen niet het complete lichaam. Onderzoek in de DNA-databank heeft aan het licht gebracht dat de in januari aan de Zuider IJdijk in Amsterdam gevonden romp, ook toebehoort aan de vrouw.

Een passant attendeerde destijds de politie op een koffer aan de waterkant. Ondanks intensief onderzoek van de Amsterdamse politie, een oproep bij regionale en landelijke opsporingsprogramma’s en het uitloven van tipgeld, kon de identiteit van de persoon aan wie de romp toebehoorde destijds niet worden vastgesteld. Op 4 april werd de romp in Amsterdam begraven.

Nu de identiteit is vastgesteld, richt het forensische onderzoek zich op de doodsoorzaak. Ook wordt er verder onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van haar 56-jarige partner. Gezien het onderzoek en de beperkingen die erop rusten, kunnen er nu geen verdere mededelingen worden gedaan. Het onderzoek van de Amsterdamse politie dat na de begrafenis nog is voortgezet, zal worden overgedragen aan de politie Midden-Nederland. Vanzelfsprekend zullen beide onderzoeksteams na de overdacht nog samenwerken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions