Transport Online - Timmer en Booij chef de mission van talenten

Timmer en Booij chef de mission van talenten

Timmer en Booij chef de mission van talenten
26-04-2019 10:40 | Sport | auteur ANP

PAPENDAL - Marianne Timmer (44) en Minke Booij (42) zijn door sportkoepel NOC*NSF benoemd tot chef de mission van de Nederlandse talenten. Oud-hockeyster Minke Booij wordt chef de mission van Talent TeamNL, de ploeg die aankomende zomer afreist naar het Europees Jeugd Olympisch Festival in Bakoe. Voormalig topschaatsster Marianne Timmer is aangesteld als chef de mission van Talent TeamNL Lausanne 2020, de afvaardiging voor de Jeugd Olympische Winterspelen.

,,De inbreng en ervaring van topsporters met een indrukwekkende olympische of paralympische carrière is voor TeamNL van groot belang omdat zij dicht bij de dagelijkse praktijk staan. Ik zet hen graag in omdat zij zelf hebben meegemaakt wat de topsporters van nu allemaal tegenkomen", aldus Maurits Hendriks, technisch directeur bij NOC*NSF.

Timmer won twee keer goud op de Spelen van 1998 in Nagano en pakte acht jaar later ook een gouden plak in Turijn. ,,Op de Spelen kon ik boven mezelf uitstijgen en dat gun ik een ander ook", aldus Timmer. ,,Hoe mooi is het als je een ander daarin kunt ondersteunen om dat te realiseren."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions