Transport Online - Aertssen Logistics kiest voor zero emission transport met Nikola Tre

Aertssen Logistics kiest voor zero emission transport met Nikola Tre

Aertssen Logistics kiest voor zero emission transport met Nikola Tre
26-04-2019 10:00 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

STABROEK (BELGIË) - Vorige week werd de Nikola Tre, een truck op waterstof, voorgesteld aan het grote publiek in Phoenix (Arizona). Aertssen Group was aanwezig op het lanceringsevenement van Nikola Corporation en plaatste meteen tien waterstoftrucks in voorbestelling. Meer nog, het familiebedrijf onderzoekt intussen hoe het zelf waterstof kan produceren via eigen windmolens en zonnepanelen.

Duurzame groei

Duurzaamheid is voor Aertssen Group een belangrijk speerpunt. Zo zijn er tal van voorbeelden in de 60-jarige bedrijfsgeschiedenis, waaronder de investering in Terra Nova Solar, het grootste zonnepark in de Benelux. De voormalige gipsberg in Zelzate werd vanaf 2011 gesaneerd en kreeg een nieuwe groene bestemming met 55.500 zonnepanelen.

Het familiebedrijf integreert duurzaamheid als belangrijk aspect in de waardenketen. Het nieuwe logistieke distributiecentrum in Verrebroek staat hierbij centraal. “We investeren op onze site in hernieuwbare energie met zonnepanelen en er is ook plaats voor een windmolen. Het kantoorgebouw van de nieuwe logistieke site is tevens het eerste kantoorgebouw op Linkeroever dat het duurzame BREEAM-attest behaalt.” Aldus Greg Aertssen, CEO van Aertssen Group.

Investeren in Nikola Tre 2023

Tijdens het lanceringsevenement van de Nikola waterstoftrucks in Phoenix, Arizona, plaatste de Aertssen Group een voorbestelling van tien stuks. Aertssen was één van de ruim 2000 genodigden uit 49 andere landen die de demorit van het 2-assige en 3-assige model vanop de eerste rij aanschouwde. Ook het Europese model, de Nikola Tre, werd voorgesteld in Phoenix. Die zal leverbaar zijn vanaf 2023.

Eigen waterstoftankstation

Aertssen Group onderzoekt intussen de mogelijkheid om zelf waterstof te produceren uit eigen windmolens en zonnepanelen en zet maximaal in op deze hernieuwbare energievormen. De bevoorrading van waterstof op de Europese markt is echter nog beperkt. In de Verenigde Staten van Amerika wordt een netwerk van 700 tankstations opgezet door Nel, een partnerbedrijf van Nikola Corporations. Aertssen Group wil echter niet wachten op de Europese markt en wil zijn groene waterstof zelf gaan produceren.

De eerste gesprekken voor de bouw van een waterstoftankstation op de nieuwe logistieke locatie in Verrebroek en op het zonnepark in Zelzate zijn lopende. De levertermijn van de Nikola Tre geeft Aertssen Group net voldoende tijd om de vergunningen en de bouw van een eigen waterstoftankstation rond te krijgen.

CO2-neutrale transporten

Op die manier wenst de Aertssen Group groene energie te gebruiken voor transporten om zo een trendsetter te worden voor het vervoer binnen en buiten de havens. “De Nikola Tre heeft een rijbereik van 800 tot 1200km. Dat betekent een vergroening van ons transport. We zullen ook in staat zijn om duurzame verbindingen op te zetten tussen de belangrijkste Belgische havens in Antwerpen, Gent en Zeebrugge.” vertelt Sam Aertssen, Business Unit Manager Aertssen Transport & Logistics.

Aertssen Group is een internationaal familiebedrijf gespecialiseerd in bouw- en infrastructuurwerken (zoals grootgrondverzet, wegenis-, sloop- en saneringswerken), kraanverhuur, transportactiviteiten, logistieke dienstverlening, groene energie en vastgoedontwikkeling. Sinds 2018 maken ook Kranen Michielsens en Roll-it deel uit van de groep en in recent werden ook ADM Team Heavy Weight, Envi en Willy Crommen overgenomen. Aertssen Group is wereldwijd actief in meer dan 25 landen en realiseert een omzet van 260 miljoen euro. Met meer dan 1500 gemotiveerde medewerkers, een uitgebreide ervaring en een hoogtechnologisch machinepark brengt het familiebedrijf elk complex project tot een goed einde. Aertssen Group kiest voor een continue investering in zijn mensen en zijn machines. Kortom: People, Power and Passion to build on!Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions