Clicky

 
Transport Online - Henk Otten per direct uit partijbestuur FVD

Henk Otten per direct uit partijbestuur FVD

Henk Otten per direct uit partijbestuur FVD
25-04-2019 20:37 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Henk Otten stapt per direct uit het partijbestuur van Forum voor Democratie. Hij doet dat "in het partijbelang'', meldt hij op Twitter. Otten spreekt van "karaktermoord'' door zijn mede-oprichters Thierry Baudet en Rob Rooken.

Verder geeft Otten geen toelichting op zijn besluit om terug te treden als bestuurslid. "Ik zal op het juiste moment uitgebreid ingaan op de gehele gang van zaken.'' Hij gaat evenmin in op eventuele gevolgen voor zijn positie als beoogd fractievoorzitter van FVD in de Eerste Kamer.

Ottens medebestuurders riepen hem eerder op af te treden omdat hij een ,,greep in de kas'' zou hebben gedaan. Hij beloonde zichzelf zonder overleg voor geleverde diensten met een extraatje van ruim 30.000 euro. Dat geld stortte hij terug toen de andere bestuurders bezwaar hadden gemaakt.

Senaatsfractie

De positie van Otten in het partijbestuur zou door die affaire onhoudbaar zijn geworden. Hij was al ontheven van zijn taken als penningmeester en mocht geen geldzaken meer regelen voor de partij. Baudet en Rooken spraken van "een ernstige vertrouwensbreuk''.

Onduidelijk is nog of Otten vanaf eind mei de senaatsfractie van FVD gaat aanvoeren. De nog jonge partij wordt door de grote overwinning bij de provinciale verkiezingen van vorige maand in een klap de grootste in de Eerste Kamer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions