Clicky


FIOD houdt twee verdachten aan voor handel in vervalste merkkleding

FIOD houdt twee verdachten aan voor handel in vervalste merkkleding
25-04-2019 17:22 | Binnenland | auteur Redactie

HAARLEM - De FIOD heeft woensdag 24 april een 34-jarige man uit Haarlem en een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Zij worden verdacht van handel in merkvervalste kleding. Bij doorzoeking op twee bedrijfsadressen in Amsterdam werden opslagboxen vol met kleding en schoenen aangetroffen.

Verder doorzocht de FIOD drie woningen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Hier is beslag gelegd op 32.000 euro cash geld, mobiele telefoons en administratie. Bij de actie verleenden de politie en Douane bijstand. Ook werden twee geldhonden en scanapparatuur ingezet.

Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket en is gestart na tips van een recherchebureau.

Merkenfraude en criminele organisaties

Merken zijn beschermd in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen. Inbreuken op intellectuele eigendomsrechten zijn uitgegroeid tot een fenomeen met internationale dimensies. Dit heeft niet alleen ernstige economische gevolgen, het brengt ook de consumentenbescherming in het gedrang. Ook is aangetoond dat geld dat verdiend wordt met de handel in namaak wordt gebruikt voor de financiering van misdaad en criminele organisaties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions