Transport Online - Ook Southwest Airlines voelt Boeing-problemen

Ook Southwest Airlines voelt Boeing-problemen

Ook Southwest Airlines voelt Boeing-problemen
25-04-2019 13:50 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR

DALLAS - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines heeft in de eerste maanden van het jaar de winst fors zien dalen. De problematiek met Boeing 737 MAX-toestellen, die vanwege veiligheidskwesties aan de grond moeten blijven, zette een rem op de prestaties. Ook het negatieve effect van de shutdown van de Amerikaanse overheid ijlde na. De maatschappij gaf daarvoor eerder al een waarschuwing af.

Southwest sloot het kwartaal af met een winst van 387 miljoen dollar. Dat betekende een daling met 16 procent ten opzichte van de meetperiode een jaar eerder. De omzet steeg met 4 procent tot 5,1 miljard dollar.

Door de Boeing-affaire zag Southwest zich genoodzaakt duizenden vluchten te schrappen. Het bedrijf houdt tientallen 737 MAX-toestellen gedwongen aan de grond. De uiteindelijke impact op de kwartaalomzet was 200 miljoen dollar, waar het eerder rekende op een kostenpost van 150 miljoen dollar. De resultaten van de maatschappij waren evenwel iets beter dan waar kenners in doorsnee op hadden gerekend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions