Clicky


Havenvisie Port of Harlingen: koers naar duurzame groei

Havenvisie Port of Harlingen: koers naar duurzame groei
25-04-2019 13:25 | Haven Nieuws | auteur Redactie

HARLINGEN - De Port of Harlingen heeft, samen met bedrijven, gemeente en andere stakeholders, gekeken waar ze zich de komende 15 jaar op wil richten en haar plannen opgeschreven in een Havenvisie. De ambitie? In 2035 is de haven van Harlingen hét duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland. Gisteren overhandigde Paul Pot (directeur Port of Harlingen) het eerste exemplaar van de havenvisie aan wethouder Paul Schoute. Hij deed dat aan boord van de Holland.

Versterken logistieke en economische positie

Paul Pot, directeur van Port of Harlingen over de Havenvisie: “De haven van Harlingen heeft een belangrijke rol in de regio. Het is een logistiek knooppunt dat een grote bijdrage heeft aan de lokale en regionale economie. De haven zorgt voor veel banen. Om die rol te behouden en te versterken, is Port of Harlingen begin 2018 verzelfstandigd. Het nieuwe havenbedrijf zorgt voor regie. En die regie is nodig om de haven verder te professionaliseren. Een ander doel voor de komende jaren is om te groeien. We doen dat met respect voor onze prachtige omgeving, zonder fysiek uit te breiden. Zo verstevigen we onze logistieke en economische positie.”

Sterke niches en nieuwe kansen

Het havenbedrijf bouwt de komende jaren aan verdere ontwikkeling, om zo te zorgen voor continuïteit en groeimogelijkheden voor de bedrijven in het havengebied. De Port of Harlingen koestert en versterkt vanouds sterke niches, zoals de visserij, zoutproductie, zandverwerking en de bouw van schepen en megajachten. Ze faciliteert het toerisme. Het havenbedrijf wil daarnaast nieuwe kansen stimuleren, zoals projectlading en de ontwikkeling van een groene-energiecluster.

Groei met respect voor de omgeving

De haven wil groeien, zonder fysiek uit te breiden. Mogelijkheid voor groei ontstaat door de beschikbare ruimte beter te benutten, activiteiten in de haven gericht te regisseren en door geleidelijke herstructurering.

Innovatief en duurzaam

De Port of Harlingen verduurzaamt de komende jaren haar bedrijfsvoering. Hiernaast stimuleert ze goederenvervoer over water, zet in op energietransitie en ondersteunt duurzaamheidsinitiatieven van bedrijven en visserij. Alle activiteiten en ontwikkelingen in de haven gebeuren met behoud van de ecologische waarden van het waddengebied.

Waarde, werk en positie

De Port of Harlingen bouwt aan een krachtige en diverse haven. Overslagfaciliteiten worden opgewaardeerd en vaarwegen en veiligheid worden verbeterd. Zo creëert de haven waarde en gevarieerde werkgelegenheid voor de stad en de regio en verstevigt ze haar logistieke en economische positie.

Hét duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland

Het uiteindelijke doel: in 2035 is de Port of Harlingen een plek waar havenbedrijven goed op hun plek zitten, waar ondernemers verdienen aan duurzaamheid en inwoners uit Harlingen en omgeving graag werken. Het is een professionele en veelzijdige, goed bereikbare en veilige zeehaven, pal naast het prachtige waddengebied.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions