Clicky

 
Transport Online - Waterbeheerders alert op watertekort

Waterbeheerders alert op watertekort

Waterbeheerders alert op watertekort
25-04-2019 10:22 | Binnenland | auteur ANP

LELYSTAD - Waterbeheerders nemen voorzorgsmaatregelen om de beschikbaarheid van zoetwater in de zomer zo groot mogelijk te houden. Dit jaar worden al vroeg droogteproblemen verwacht, omdat het jaar al droger dan ooit is begonnen en er in april ook een klein neerslagtekort is ontstaan.

Dat staat in de droogtemonitor die de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) heeft uitgebracht. De LCW start met het regelmatig opstellen van droogtemonitoren als er sprake is van een dreigend watertekort of droogte.

In het oosten en zuiden van het land wordt het water in sloten en beken zo lang mogelijk vastgehouden, omdat de grondwaterstand daar nog steeds te laag is. Het Amsterdam-Rijnkanaal krijgt extra water uit de Waal, aangezien daar sprake is van verzilting. Rijkswaterstaat laat het peil van het IJsselmeer voorlopig wat hoger staan, zodat waterschappen zo nodig water uit het meer kunnen gebruiken.

Er zijn nog geen problemen met de waterstand in de grote rivieren. De komende dagen wordt zowel in Nederland als in de buitenlandse stroomgebieden van de rivieren neerslag verwacht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions