Clicky

 'Formule 1 schrapt race door centrum Miami'

'Formule 1 schrapt race door centrum Miami'
25-04-2019 09:59 | Sport | auteur ANP/RTR

MIAMI - De Formule 1 moet afzien van een stratenrace in het centrum van Miami omdat het bewoners en bedrijven te veel overlast bezorgt. Dat meldt de plaatselijke krant Miami Herald.

De Grote Prijs van Miami is een grote wens van Formule 1-eigenaar Liberty Media, maar de plannen komen moeizaam van de grond, mede door het groeiende verzet van bevolking en bedrijfsleven. Dat leidde al tot uitstel van een grand prix in Miami van 2019 naar 2020.

Nu is het onduidelijk of 2020 wel wordt gehaald. De organisatoren moeten op zoek naar een andere plek voor het tijdelijke circuit, want de geplande ronde door het levendige havengebied Bayfront Park en langs Biscayne Bouvelard is een te zware belasting voor de omgeving.

Een alternatieve locatie is het gebied in het noorden van de stad in Florida rond het Hard Rock Stadium van Miami Dolphins (American football). "We willen iets geweldigs doen voor Miami en dat kan ook op die plek. We kunnen daar een circuit aanleggen dat niet de bestaande infrastructuur belast'', zegt promotor Tom Garfinkel in de krant.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats