Transport Online - Jan Slagter vindt Paulusma te duur voor MAX

Jan Slagter vindt Paulusma te duur voor MAX

Jan Slagter vindt Paulusma te duur voor MAX
25-04-2019 09:49 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De kans dat Piet Paulusma het weer gaat verzorgen voor Omroep MAX lijkt verkeken. De Friese weerman is te duur, zegt omroepbaas Jan Slagter donderdag in het AD.

In februari werd bekend dat Paulusma na 23 jaar moet vertrekken bij SBS 6. Hierop liet Slagter weten wel interesse te hebben in de weerman, maar een samenwerking lijkt er nu toch niet in te zitten. "Het geld dat wij hebben bij Omroep MAX en wat Paulusma vraagt, ligt te ver uit elkaar."

Het leek de omroepbaas, die niet wil zeggen wat de weerman vraagt, een leuk idee als Paulusma een eigen segment zou krijgen in het dagelijkse programma Tijd voor MAX. "Ik acht de kans klein dat we nu nog tot een overeenkomst komen." Slagter vindt het jammer. "Heel spijtig, want ik had hem graag bij ons gezien."

Piet Paulusma wist niet dat Jan Slagter hem te duur vindt. "Ik weet helemaal niks", reageert Paulusma in de ochtendshow van Gerard Ekdom op Radio 10.

De weerman gaat nu even uitzoeken hoe het precies zit, zegt hij tegen Omrop Fryslân. "Ik weet alleen dat er een gesprek geweest is tussen MAX en degene die de gesprekken voor mij voert. Mij is verteld dat er een tweede gesprek zou komen. Nu lees ik in de krant dat het met MAX niets wordt, dat we te ver uit elkaar liggen. Daar wist ik niets van. Het wordt een drukke dag om uit te zoeken wat er nu precies aan de hand is."

Mocht het inderdaad spaak lopen bij MAX, dan heeft Paulusma genoeg andere opties. De weerman gaat of alleen online verder of komt ergens anders terug. "Er liggen allemaal aanbiedingen."

Paulusma werd aan de kant gezet omdat Talpa een andere kant op wil gaan met het weer. RTL-gezichten Dennis Wilt en Amara Onwuka nemen het stokje van hem over. Hoewel het vertrek van de weerman in goed overleg is gegaan, vindt Paulusma het jammer dat hij aan het eind van het jaar zijn laatste 'oant moarn' op SBS 6 zegt. "Ik had liever de 25 jaar volgemaakt", zei hij eerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen