Clicky

 
Transport Online - Otten weg als medewerker FVD in Tweede Kamer

Otten weg als medewerker FVD in Tweede Kamer

Otten weg als medewerker FVD in Tweede Kamer
25-04-2019 00:16 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Henk Otten moet stoppen als medewerker van de Tweede Kamerfractie van Forum voor Democratie (FVD). Het partijbestuur heeft hem gevraagd "eervol terug te treden'', meldt partijleider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer Thierry Baudet op Twitter.

Otten legde eerder deze week ook al zijn functie neer als penningmeester van FVD. Die zou moeilijk te combineren zijn met zijn toekomstige rol als fractieleider in de Eerste Kamer, waar FVD vanaf eind mei de grootste partij is. Baudet wenst hem "alle succes'' met die nieuwe baan.

Afgelopen weekeinde uitte Otten in een interview felle kritiek op Baudet. Hij hekelde diens rechtse koers en zou liever zien dat de partij zich bezig zou houden met praktische zaken in plaats van filosofische vergezichten. Baudet bezwoer evenwel dat van een "richtingenstrijd'' binnen FVD geen sprake is.

Otten heeft verbaasd gereageerd op de tweet van Baudet, maar volgens Tweede Kamerlid Theo Hiddema is het helemaal geen nieuws dat de toekomstige senator weggaat bij de Tweede Kamerfractie. "Dat is bij ons intern al maanden bekend'', zei hij in het televisieprogramma Pauw.

Het bestuur van FVD, waar Otten zelf ook deel van uitmaakt, vindt het niet gepast als hij naast zijn werk in de Eerste Kamer, ook betrokken blijft bij de fractie in de Tweede Kamer. Daar is over gesproken en hij was het daar zelf ook mee eens, aldus Hiddema.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions