Transport Online - Duo ook in hoger beroep veroordeeld voor faillissementsfraude

Duo ook in hoger beroep veroordeeld voor faillissementsfraude

Duo ook in hoger beroep veroordeeld voor faillissementsfraude
24-04-2019 19:21 | Binnenland | auteur Redactie

ZWOLLE - Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft woensdag een Twentse handelaar in BV’s veroordeeld tot een gevangenisstraf van 33 maanden.

De man heeft zich schuldig gemaakt aan faillissementsfraude bij meerdere bedrijven. Daarbij heeft hij gebruik gemaakt van katvangers. Hierbij is in het zicht van een faillissement vermogen verdwenen en is niet voldaan aan de boekhoudplicht. Ook wordt de man veroordeeld voor het laten opnemen van onjuiste gegevens in een notariële akte. De rechtbank had de man eerder veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaren.

Op dezelfde dag heeft het hof een ondernemer in vastgoed veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 maanden voor faillissementsfraude en belastingfraude. Het hof acht bewezen dat de man in het zicht van het faillissement van één van zijn BV’s vermogensbestanddelen voor een te lage waarde heeft overgedaan aan andere vennootschappen. Bij de faillissementsfraude werkte de man deels samen met de handelaar in BV’s. Door de rechtbank was de man eerder veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaren, waarvan één voorwaardelijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions