Transport Online - Overleg over cao Defensie mislukt

Overleg over cao Defensie mislukt

Overleg over cao Defensie mislukt
23-04-2019 19:59 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG  - Het overleg over een nieuwe arbeidsovereenkomst voor het personeel van Defensie is mislukt. Volgens de vakbonden AFMP en VBM geeft het ministerie "geen openheid" over zijn inzet. Ook is niet duidelijk hoeveel extra geld er is voor de cao.

"Wij wilden vooraf duidelijkheid en garanties van de staatssecretaris. Toen we na lang aandringen die duidelijkheid niet kregen hield het voor de bonden op", aldus de bonden in een verklaring. Het ministerie van Defensie zegt het besluit te betreuren. Defensie hoopt dat de bonden snel terugkeren aan de onderhandelingstafel.

Vorig jaar zomer wezen de vakbondsleden een bereikt resultaat van de hand. Ze wilden meer geld en een betere pensioenregeling. De afgelopen maanden is er af en aan weer gesproken. In november liepen de onderhandelingen al eens vast, maar ze werden later toch weer voortgezet.

Minister Ank Bijleveld en staatssecretaris Barbara Visser hebben steeds gezegd snel tot resultaat te willen komen. In de Tweede Kamer is aangedrongen om vlot tot een nieuwe cao te komen. Isabel Diks (GroenLinks) wil een debat over het mislukken van de onderhandelingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions