Clicky


Extra spitstreinen tussen Utrecht en Leiden

Extra spitstreinen tussen Utrecht en Leiden
23-04-2019 16:09 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

UTRECHT - In de ochtend- en avondspits rijdt binnenkort elk kwartier een stoptrein tussen Leiden en Utrecht. De treinen die nu alleen nog tussen Leiden en Alphen aan den Rijn rijden, worden snel naar Utrecht CS doorgetrokken. De ritten tussen 6-10 uur in de ochtend en tussen 15-19 uur in de middag worden uitgevoerd met nieuw sprintermaterieel.

De extra spitspendel Utrecht-Leiden is de uitkomst van gesprekken tussen ProRail, NS en de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Zij hebben afgesproken om de extra spitsverbinding zo spoedig mogelijk te realiseren. ProRail en NS onderzoeken de komende maanden wanneer de spitspendel daadwerkelijk in de dienstregeling komt te staan. Ook onderzoeken zij of deze treinen een extra stop kunnen maken op Utrecht Leidsche Rijn.

De vier partijen spreken ook al enige tijd over het versnellen van de intercity tussen Leiden en Utrecht. Zij hebben afgesproken om daarvoor een plan van aanpak op te stellen en voor het zomerreces van 2019 afspraken te maken over een vervolg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions