Transport Online - Oproep aan Zeeuwse coalitie-onderhandelaars: Aanpak N256 is nodig

Oproep aan Zeeuwse coalitie-onderhandelaars: Aanpak N256 is nodig

Oproep aan Zeeuwse coalitie-onderhandelaars: Aanpak N256 is nodig
23-04-2019 16:04 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - Het aanpakken van de N256 tussen Goes en Noord-Beveland is hard nodig om Zeeland bereikbaar en veilig te houden. Dit stellen evofenedex, TLN, VNO-NCW Zeeland, Bouwend Nederland en de ANWB in een brief aan de Zeeuwse onderhandelaars.

De N256 is als onderdeel van de Midden-Zeelandroute één van de belangrijkste levensaders van de provincie Zeeland. Veel bedrijven gebruiken deze route om goederen te vervoeren, van meel- en bakkersproducten tot schelp- en schaaldieren en van bouwmaterialen tot kunstmest. Tegelijkertijd is de weg, bestaande uit slechts 2x1 rijstroken met verkeerslichten een kwetsbare en onveilige schakel in een infrastructureel netwerk dat 24 uur per dag wordt gebruikt voor goederen- en personenvervoer. Een ongehinderde en vlotte doorstroming op een verkeersveilige route voor al het verkeer is in ieders belang.

Groeiend toerisme en economie

Door een groeiend aantal inwoners en toeristen en de positieve economische ontwikkeling neemt de verkeersintensiteit over de Zeeuwse wegen toe. De verwachting is dat de Zeeuwse economie in 2019 met 1,7 procent groeit. Het afgelopen jaar is het aantal overnachtingen door toeristen in Zeeland gestegen met 4,5 procent ten opzichte van 2017 naar 10,5 miljoen overnachtingen. Het is de verwachting dat zowel het aantal inwoners als het aantal toeristen in Zeeland blijft toenemen in de komende jaren. Dit brengt extra verkeersdrukte met zich mee waar de Midden-Zeelandroute niet op berekend is. Het onderzoek naar de doorstroming op de N256 uit 2014 ondersteunt dit.

Integrale aanpak

Om de N256 tussen Goes en Noord-Beveland aan te pakken pleiten wij in een integrale aanpak met ongelijkvloerse kruisingen. Een aanpak waarin verkeersveiligheid, duurzaamheid, landschap, slimme verkeerssystemen en dataverzameling zijn meegenomen, zal de route toekomstbestendig en veilig maken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions