Clicky


Unieke Mercedes-Benz Arocs veeg- en kleefsproeiwagen voor VGB Asfalt

Unieke Mercedes-Benz Arocs veeg- en kleefsproeiwagen voor VGB Asfalt
23-04-2019 13:20 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

UDEN - VGB Asfalt uit Uden heeft een Arocs 2043 LK in gebruik genomen als veeg- en kleefsproeiwagen. Het asfaltverwerkingsbedrijf heeft daarmee een unicum te pakken: de Arocs is een van de eerste Mercedes-Benz trucks die ingezet wordt als veeg- en kleefsproeiwagen. Het is de eerste Mercedes-Benz truck voor VGB Asfalt. Later dit jaar neemt het bedrijf nog vier Arocs trucks in gebruik. Rüttchen is de Mercedes-Benz dealer van VGB Asfalt.

Arocs 2043 LK

Het wagenpark van VGB Asfalt is uitgebreid een nieuwe Arocs 2043 LK met lange ClassicSpace-cabine, geleverd door Mercedes-Benz dealer Rüttchen. De truck gaat dienst doen als veeg- en kleefsproeiwagen. De opbouw is verzorgd door het Duitse bedrijf Schäfer. Het feit dat de Arocs een lage rijsnelheid aankan in lage toerentallen, is belangrijk geweest in de keuze voor Mercedes-Benz. De sproeiwagen rijdt tijdens het aanbrengen van de kleeflaag met een snelheid van slechts 5 km per uur. Daarnaast waren ook de kwaliteit, betrouwbaarheid en de uitstraling van het merk belangrijk voor VGB Asfalt om voor Mercedes-Benz te kiezen.

Multifunctioneel bouwvoertuig

Door de opbouw is de Arocs uitermate geschikt om diverse taken te volbrengen. Aan de voorkant van de truck is een rolbezem geïnstalleerd, die het asfalt tijdens het constructieproces reinigt. De truck heeft tevens een opslag voor 900 liter gasolie, 3000 liter water en 3000 liter kleefemulsie. De kleefemulsie wordt door de Arocs aangebracht op het asfalt door middel van een sproeisysteem, dat uitschuifbaar is tot een breedte van vier meter. De kleefemulsie wordt aangebracht tussen de verschillende lagen asfalt om deze te ‘lijmen’.

Hierdoor wordt de asfaltconstructie niet alleen sterker en stabieler, maar wordt ook de levensduur vergroot. Met een PTO op zowel de motor als de versnellingsbak wordt het sproeisysteem aangedreven. Daarnaast is de vrachtwagen voorzien van een vangmuilkoppeling, waardoor de Arocs een dieplader kan voorttrekken. Op deze dieplader worden andere voertuigen voor asfaltverwerking vervoerd.

VGB Asfalt is een asfaltverwerkingsbedrijf uit Uden, Noord-Brabant. Het bedrijf, dat opgericht is in 2016, is gespecialiseerd in het verwerken van asfalt en het aanbrengen van slijtlagen op asfalt. Naast de verschillende asfalt-spreidmachines beschikt VGB Asfalt over diverse walsen. Het bedrijf heeft een wagenpark van vier trucks. Het bedrijf werkt voor de particuliere markt, het MKB en grotere wegenbouwbedrijven. VGB Asfalt biedt een totaaloplossing voor levering, transport en verwerking van asfalt.

Foto's

  • Bentvelzen Transport
    Bentvelzen Transport
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions