Orkest en Gatti begraven strijdbijl

Orkest en Gatti begraven strijdbijl
23-04-2019 12:23 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Concertgebouworkest en zijn voormalige chef-dirigent Daniele Gatti hebben de strijdbijl begraven. Gatti werd vorig jaar door het orkest aan de kant gezet na verhalen over seksueel ongewenst gedrag, waarop hij advocaten in de arm nam. Maar nu meldt het orkest dat ,,het ongenoegen tussen beide partijen na uitvoerig overleg is opgelost", al komt Gatti niet terug als chef.

Als "teken van waardering" voor Gatti zal het orkest wel drie opnames onder deze dirigent uitbrengen: cd's en of dvd's van werk van Richard Strauss, Gustav Mahler en Anton Bruckner.

"De betrokkenen kunnen en willen zich nu volledig op de toekomst richten", aldus de verklaring waarbij de partijen het willen laten. Het orkest is Gatti "erkentelijk voor zijn artistiek leiderschap van het orkest en de bijdrage die hij heeft geleverd aan de positie van het orkest in de wereld van de klassieke muziek. Hij heeft een belangrijke artistieke bijdrage geleverd aan het orkest en zal altijd herinnerd worden als de zevende chef-dirigent."

Het orkest wenst Gatti succes toe "zowel op persoonlijk als professioneel vlak".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden