Clicky


FC Twente pakt titel en is terug in eredivisie

FC Twente pakt titel en is terug in eredivisie
22-04-2019 18:03 | Sport | auteur ANP

ENSCHEDE - FC Twente voetbalt volgend seizoen weer op het hoogste niveau in Nederland. De Enschedeërs stelden maandag de titel in de eerste divisie veilig. Twente kwam voor een uitverkochte Veste tegen Jong AZ niet verder dan 0-0. Dat resultaat volstond omdat nummer twee Sparta Rotterdam met 2-0 verloor bij Jong PSV.

Twente maakte in de kampioenswedstrijd geen goede indruk. Jong AZ kreeg in de beginfase via Tijjani Reijnders en Jamie Jacobs zelfs twee goede kansen. Twente werd via de Spanjaard Aitor Cantalapiedra in de 17e minuut voor het eerst gevaarlijk.

Ook na rust moesten de fans van Twente er lang rekening mee houden dat het titelfeest nog even zou worden uitgesteld. De treffer van Zakaria Aboukhlal van Jong PSV tegen Sparta zorgde voor grote opluchting. FC Twente was tien minuten voor tijd via Peet Bijen nog dichtbij de overwinning, maar de verdediger kopte de bal net naast. Kort daarna maakte Jong PSV de 2-0, waarmee de titelstrijd definitief was beslist.

FC Twente is de vierde club die zowel de titel in de eerste divisie als de eredivisie behaalde. DWS, Sparta Rotterdam en AZ gingen de Tukkers voor.

Almere City FC verloor met 3-2 bij FC Dordrecht, maar heeft in de stand om de vierde periodetitel nog altijd een voorsprong van liefst vijf punten.

NEC en SC Cambuur behaalden met het oog op deelname aan de play-offs een belangrijke overwinning. De Nijmegenaren waren voor eigen publiek met 2-1 te sterk voor RKC Waalwijk en Cambuur zette FC Den Bosch met 2-0 aan de kant. Cambuur en NEC hebben allebei 54 punten en staan achtste en negende.

Roda JC Kerkrade verloor met 4-0 van Telstar en zakte terug naar de dertiende plaats.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions