Clicky

 Van Velsen Rally Sport finisht Morocco Desert Challenge

Van Velsen Rally Sport finisht Morocco Desert Challenge
21-04-2019 17:05 | Algemeen | auteur Redactie

STOMPWIJK - De GINAF Rally truck van Aad van Velsen heeft opnieuw een rally met succes gefinisht. Acht etappes door het meest uitdagende landschap van Marokko hebben opnieuw het uiterste gevergd van mens en machine.

Het team uit Stompwijk heeft meegedaan aan de grootste rally van Africa: De Morocco Desert Challenge waar maar liefst 30 trucks aan de start verschenen. Na hun deelname in 2017 was dit de tweede keer dat het team meedeed aan deze rally.

“Het was niet gemakkelijk” verteld teameigenaar en coureur Aad van Velsen. ”We hadden ons perfect voorbereid maar al in de eerste etappe sloeg de pechduivel toe en hebben we veel tijd verloren. Maar daarna hebben we ons, met onze toch al wat oudere truck, prima kunnen handhaven in het sterke deelnemersveld.”

Voor veel deelnemers waren echter 8 etappes een te grote uitdaging en heeft bijna de helft de finish niet gehaald door materiaalpech of schade. “Om überhaupt te finishen moet je niet te hard willen gaan. Zo heb ik bewust behouden gereden op stenenparcours. Een lekke band kost al gauw een kwartier en als ik door mijn rijstijl slechts 10 minuten verlies ben ik toch sneller. Wij waren het enige team zonder lekke banden!”

Aad is uiteindelijk als 17de gefinisht. “ik ben hier heel blij mee en het is me weer gelukt om niet lager dan mijn startnummer -517- te eindigen in dit uiterst professionele deelnemersveld. Het zag er lang naar uit dat we rond de 20ste plek zouden eindigen maar er waren toch nog in de laatste etappe uitvallers en zodoende stegen we nog een paar plaatsten.”

De 7 mannen van het team hebben genoten van deze rally. Naast de cabincrew Aad (coureur), Marco Siemons (monteur) en Harry Oosting (navigator) waren er nog 4 man mee in de assistentie. Michel van Velsen, de zoon van Aad is de chauffeur van de assistentietruck en teammanager in de rally, Arie Verhagen (monteur), Rob van Rijswijk (monteur) en nieuwkomer Tonnie van der Hoeven (monteur). Tonnie is al sponsor van het eerste uur en greep deze kans om mee te gaan met beide handen aan. Een droom die voor hem uitkomt.

Er hoefde in het bivak niet nachtenlang te worden doorgehaald om de rallytruck klaar te maken voor de volgende etappe, met uitzondering van de eerste en de zesde etappe. In de zesde etappe was een mooi gevecht in de proef met het team van Smink wat zorgde voor schade aan de voorkant van de truck. Dit zorgde voor een mooie uitdaging voor de monteurs.

“Het was een mooi gevecht met Smink”, vertelt Aad. “We waren aan elkaar gewaagd en reden dicht bij elkaar echter door een onfortuinlijke fout van mij reed ik achterop bij hun. Niet leuk maar gelukkig konden we allebei nog door in de rally.”

Maandag vliegt het grootste deel van het team weer terug naar Nederland en rijdt onder andere Tonnie de assistentietruck met op de aanhanger de rallytruck terug naar Nederland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats