Transport Online - Nederlander in Colombo: het is rampzalig

Nederlander in Colombo: het is rampzalig

Nederlander in Colombo: het is rampzalig
21-04-2019 12:25 | Buitenland | auteur ANP

COLOMBO - "Onze Singalese vrienden zaten in het hotel Shangri-La in Colombo net aan het paasontbijt toen er een explosie was. We hoorden dat ze allemaal dood zijn. Het is rampzalig wat er gebeurd is. De mensen hier waren na het einde van de burgeroorlog in 2009 juist zo hoopvol en op de toekomst gericht.'' Dat zegt David Bijker van Bijker Film & TV die in Sri Lanka is voor filmopnamen vanuit de plaats Bentota, net ten zuiden van de hoofdstad Colombo.

Zijn vrouw Louisa en drie kinderen verblijven op een andere plaats op Sri Lanka. Ze hadden net ingecheckt in een hotel in de stad Negombo toen daar een aanslag was op een kerk. "Ze mag nu het hotel niet meer uit'', zegt Bijker die telefonisch contact met haar heeft gehad. Er staat politie voor de deur en niemand kan er naar binnen ,"Ze is heel erg geschrokken. Ze hoorde dat er bekenden van haar zijn overleden. Het is heel jammer dat we nu als gezin niet bij elkaar kunnen zijn'', zegt Bijker. Hij komt al twintig jaar in Sri Lanka en is nauw betrokken bij een kindertehuis nabij de stad Kandy dat in 2001 is opgericht voor oorlogskinderen.

Op de wegen naar het vliegveld bij Colombo zijn overal controleposten, waardoor de luchthaven heel lastig te bereiken is, weet Bijker.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,739
Diesel1,405

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions