Amsterdamse coffeeshop New Times dicht na handgranaten

Amsterdamse coffeeshop New Times dicht na handgranaten
21-04-2019 17:37 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Coffeeshop New Times in de Amsterdamse Spuistraat blijft de komende week dicht nadat er dit weekend twee keer een handgranaat voor de deur werd gevonden. Volgens een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema gaat het om een vrijwillige sluiting op verzoek van de gemeente.

Zaterdag werd bij de coffeeshop een eerste handgranaat aangetroffen door een schoonmaker. De EOD heeft die onschadelijk gemaakt. Het is nog onduidelijk wie dat voorwerp heeft neergelegd en waarom. Zondagochtend vroeg was het weer raak. Het explosief is opnieuw weggehaald.

Volgens de zegsman had de eigenaar van de coffeeshop de zaak zaterdagavond al gesloten. De maatregel om vrijwillig dicht te gaan, stamt uit de tijd dat coffeeshops geregeld werden beschoten. Om te voorkomen dat de burgemeester de zaak voor langere tijd sluit, kunnen ondernemers een verklaring tekenen waarmee ze instemmen een week te sluiten en volledige medewerking verlenen aan het politieonderzoek. Als daar niets uit voortkomt, kan de coffeeshop weer open.

De woordvoerder kan nog niet vooruit lopen op de gevolgen van het feit dat er nu een tweede handgranaat is gevonden. "We gaan hier de komende week goed naar kijken.''

Begin van de maand was het ook al raak in de Spuistraat. Toen explodeerde een handgranaat bij de club Mad Fox. Handgranaten worden vaak gebruikt als middel om eigenaren van horecazaken te bedreigen.

Ook in Utrecht dook in de nacht van zaterdag op zondag een handgranaat op in een bedrijfspand op industrieterrein Nieuw Overvecht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden