Stankoverlast vanwege paasvuren en oostenwind

Stankoverlast vanwege paasvuren en oostenwind
21-04-2019 10:07 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De paasvuren die vlak over de grens met Duitsland zijn aangestoken, zorgen zondagochtend door een oostenwind voor stankoverlast in grote delen van het land. Ook de brandweer van Amsterdam meldt dat in de hoofdstad en omgeving een brandlucht is te ruiken. Op Twitter klagen mensen over de stank, onder meer vanuit Urk, Appingedam, Noordwijk, Delfzijl, Kampen, Assen en Zwolle.

Vooral de noordoostelijke provincies lijken last te hebben van de vreugdevuren in Duitsland, maar ook in heel Noord-Holland is de lucht te ruiken. "Mocht u ondanks deze #rooklucht van #paasvuur toch brand vermoeden dan kunt u natuurlijk altijd 112 bellen'', aldus het Amsterdamse brandweerkorps. Ook andere veiligheidsregio's stellen mensen op sociale media gerust.

In Nederland zijn vanwege de droogte de meeste van de honderden geplande paasvuren verboden. Het RIVM rekent dit weekend op smog door fijn stof, als gevolg van de vreugdevuren en de oostenwind. Voor patiënten met ademhalings- en longklachten is dat erg vervelend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden