Clicky


Mammoet Rallysport net niet op podium in Marokko

Mammoet Rallysport net niet op podium in Marokko
20-04-2019 17:50 | Etappes | auteur Redactie

SAÏDIA - Martin van den Brink, Wouter de Graaf een Daniel Kozlovsky hebben de Morocco Desert Challenge als vierde afgesloten. In de achtste etappe werd de equipe van Mammoet Rallysport letterlijk en figuurlijk van het podium geduwd.

Peter Versluis (MAN) zorgde onbedoeld voor de sportieve tegenslag. "We werden vol in de zijkant geraakt door Peter Versluis toen hij ons wilde passeren. Dat was jammer. Ik raakte daardoor het ritme kwijt. We moesten net iets te veel terrein prijsgeven om de plaats op het podium te behouden. Heel jammer, want ik had deze week graag willen bekronen met een tweede plaats", aldus de onfortuinlijke Martin van den Brink.

De relatief korte etappe naar Saïdia ging over 185 kilometer. Gert Huzink (Renault) raffelde de WRC-achtige proef als snelste af. Huzink finishte in 1 uur 52 minuten en 57 seconden. Roeland Voerman werd tweede (+1.23). Nummer drie, Peter Versluis, gaf 6.05 toe op Gert Huzink. De vierde en vijfde plaats waren voor Vishneuski en de Belg Bouwens. Martin van den Brink werd zesde op 13.06 van de dagwinnaar. Totaalwinnaar Siarhei Viazovich (MAZ) eindigde in de slotetappe net achter Martin (+13.27).

'Lastige etappe'

"Het was een hele lastige proef met veel stof en moeilijk om te navigeren. Veel rijders gingen in de fout en reden achter elkaar aan. Net als Versluis waren wij ook de juiste route aan het zoeken. Op een gegeven moment gaf Peter via de sentinel aan dat hij er langs wilde. De inhaalactie was enigszins ongelukkig. Het was een typisch race-ongeluk, maar niet nodig geweest. Peter heeft direct na de proef zijn excuses aangeboden. Daarmee is voor ons de kous af. Zand er over."

De verschillen in de Morocco Desert Challenge bleken de hele week al gering. In het klassement eindigde Versluis als tweede achter Viazovich. De MAN-rijder heeft 22.29 achterstand. Nummer drie, Vishneuski, eindigde op 24.50 en Martin en zijn mannen gaven 26 minuten en 52 seconden toe.

‘Zeer tevreden met de resultaten’

"Het was echt een sterk bezette rally. Er werd volop gestreden en ik ben daarom ook zeer tevreden met de resultaten. We waren hier om te testen. Dat is goed verlopen. De motor, waar we problemen mee hadden, heeft het uitstekend gedaan. Ik moet zeggen dat Mario Kress en zijn mannen van MKR goed werk hebben geleverd op het gebied van de techniek. Ook deze week hebben de monteurs keihard gewerkt en zij verdienen dan ook alle lof."

Voor Martin van den Brink kreeg de Morocco Desert Challenge niet het gehoopte slotakkoord. Toch keert de Harskamper tevreden huiswaarts. "Ja, we hebben uitstekend gereden. We hebben in het begin problemen gehad met de banden en vervolgens twee dagen last van de storing in de computer van de automatische versnellingsbak. Het belangrijkste is echter dat het vertrouwen in de motor weer helemaal terug is reden. Dat is echt de grootste winst van deze week. We zijn nu weer op een punt dat we verder kunnen."

Voorbereiding op Dakar Rally 2020

De rally in Marokko was voor Mammoet Rallysport de eerste voorbereiding richting de Dakar Rally van 2020. Die rally is niet meer in Zuid-Amerika, maar het circus verhuist naar het Midden-Oosten. Martin kijkt uit naar de rally in saoedi-Arabië. "Ik vind het prima. Het land ligt vol met zand en dat is prettig. We zijn benieuwd en kijken uit naar het avontuur."

In juli krijgt de voorbereiding op Le Dakar een vervolg. Dan staan de mannen van Mammoet Rallysport in Rusland aan de start voor de Silk Way Rally.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions