Ruim 100 'gele hesjes' opgepakt in Parijs

Ruim 100 'gele hesjes' opgepakt in Parijs
20-04-2019 17:34 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - In Parijs zijn tijdens de wekelijkse protesten door gele hesjes 126 demonstranten opgepakt door de politie. Dat melden Franse media. Het is de 23e week op rij dat de gele hesjes demonstreren. Ze doen dat in verschillende steden in Frankrijk. In Parijs zijn naar schatting een kleine 10.000 demonstranten op de been.

Op meerdere plaatsen in de Franse hoofdstad waren vechtpartijen en gebruikte de politie traangas tegen de demonstranten. Tientallen auto's zijn in brand gestoken.

Verspreid over heel Frankrijk zijn zaterdag 60.000 agenten opgeroepen om de orde te bewaken. In Parijs zijn 5000 agenten op straat om de vier aangekondigde demonstraties in de gaten te houden.

Notre-Dame

De beweging van de gele hesjes begon in november met protesten tegen geplande verhogingen van de benzineaccijns, maar is nu in het algemeen gekant tegen het hervormingsbeleid van de regering van president Emmanuel Macron.

De brand in de Notre-Dame eerder deze week, wordt door de hesjes nu ook aangegrepen. "Miljoenen voor het herstel van Notre-Dame, wat blijft er voor de armen over?", was een van de leuzen die gescandeerd werd en op borden was te lezen.

In het begin waren er bijna 250.000 deelnemers aan de protesten, maar hun aantal neemt sterk af. Vorige week waren er in heel Frankrijk nog 31.000 gele hesjes op de been.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden